Закон і Бізнес


Неждані гроші


№42 (1496) 17.10—23.10.2020
4310

Суддя відразу запідозрив щось недобре, коли до нього надійшло повідомлення про посилку. Він вирішив перевірити її вміст, не відходячи від пошти, а дізнавшись, що там, негайно викликав поліцію.


Михайло Орендарчук із Христинівського районного суду Черкаської області отримав на мобільний телефон повідомлення від «Нової пошти», що його чекає посилка. Він прийшов у відділення й усе, про що зміг довідатися, це те, що вона приїхала з Івано-Франківська. Працівники відділення дозволили законнику оглянути посилку на місці, і він дізнався, що в неї поклали гроші — $200.

Однак суддя не зрадів знахідці, навпаки — викликав поліцію. Крім того, М.Орендарчук звернувся зі скаргою на такий спосіб тиску до Вищої ради правосуддя (№4554/0/6-20) та Генерального прокурора. Він сподівається, що останній зможе знайти ініціатора провокації.

До речі, жодних припущень щодо того, яка саме справа могла спровокувати посилку з грішми, М.Орендарчук не має. Також він не пригадує: був там супровідний лист із якимись вимогами чи ні.

Між іншим, схожа історія сталася в області, звідки прийшла посилка, цієї весни. У Коломиї один законник також одержав гроші, які виявив його помічник, розпечатуючи конверти. В одному з них було $1000 та скромне вибачення, що коштів так мало. Разом з банкнотами дописувач надіслав клопотання, в якому просив належно розслідувати кримінальне провадження.