Закон і Бізнес


«Верховний» казус


№42 (1496) 17.10—23.10.2020
2888

Верховний суд Бразилії звільнив з в’язниці ватажка банди наркоторговців і рекетирів, оскільки Генеральна прокуратура не встигла виконати вимогу нового закону.


Як передає агентство EFE з посиланням на поліцейські джерела, такий собі Андре Олівейра Маседу перебував під вартою в тюрмі в Сан-Паулу за обвинуваченням у керівництві бандою Primer Comando de la Capital, також відомої як «Партія злочину».

Однак суддя ВС Сельсо де Мелло, який чергував у вихідний день, постановив звільнити мафіозі, оскільки згідно зі зміненим законодавством той не міг бути попередньо ув’язненим понад 90 днів без додаткового запиту з боку Генпрокуратури. А такий вчасно не надійшов.

Через кілька годин голова ВС Луїс Фукс на прохання прокуратури скасував ухвалу свого колеги, але А.Маседу вже встиг вийти з буцегарні та, імовірно, перетнути кордон з Парагваєм.

Злочинне угруповання PСС виникла 20 років тому в тюрмі «Карандиру» в Сан-Паулу. Через 5 років її знесли, але розселення в’язнів сприяло експансії банди, представники якої нині контролюють багато пенітенціарних установ Бразилії.