Закон і Бізнес


Судді Черкащини підняли питання критичного недофінансування судів


13.10.2020 17:42
13559

Представники органів судової влади Черкаської області звернулися до вищого керівництва держави з проханням вирішити проблему критичного недофінансування судів.


Відповідний лист направлено до Офісу Президента України, Комітету ВРУ з питань бюджету, Комітету ВРУ з питань правової політики та Міністерства фінансів України, передає «ЗіБ».

У тексті звернення вказується на критично низький рівень забезпечення поточними видатками судів, який становить близько 50% від необхідних потреб, повідомили у прес-службі Черкаського апеляційного суду.

Також зазначається, що зростає заборгованість із оплати послуг поштової кореспонденції (судові повістки, ухвали, рішення та постанови судів тощо).

Наразі, заборгованість Територіального управління ДСА України у Черкаській області з оплати послуг на відправлення поштової кореспонденції складає 2 205,26 млн. грн., погасити її неможливо без внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», у якому на сьогоднішній день відсутні відповідні кошторисні призначення.

Також судді наголошують на неприпустимо низьких показниках фінансового забезпечення фонду оплати праці працівників апарату судів, розмір якого не покриває передбачені законодавством обов’язкові виплати.

Фонд оплати праці працівників апарату Черкаського апеляційного суду зменшився на 44,1%, місцевих загальних судів Черкаської області на 34%, Черкаського окружного адміністративного суду – на 28%, Господарського суду Черкаської області – на 26%.

З огляду на вищевикладене, представники органів судової влади Черкаської області у своєму листі просять збільшити ДСАУ, як головному розпоряднику бюджетних коштів, кошторисні призначення на 2020 рік.

Закон і Бізнес