Закон і Бізнес


Реєстрація Порошенком офшорної компанії: відкрито кримінальне провадження


Фото: hromadske.tv

13.10.2020 11:32
2692

Офіс Генерального прокурора відкрив нове кримінальне провадження щодо екс-президента України Петра Порошенка в зв'язку з реєстрацією останнім офшорної компанії для цілей ухилення від сплати податків і легалізації доходів.


Про це з посиланням на Єдиний реєстр досудових розслідувань повідомив юрист Андрій Портнов, передає «Закон і Бізнес».

Так, згідно даних ЄРДР, «Порошенко П.О., перебуваючи на посаді Президента України, в серпні 2014 року зареєстрував в юрисдикції Британських Віргінських Островів компанію «Prime Asset Partners Limited», єдиним бенефіціарним власником якої є особисто Порошенко П.О... Реєстрація даної компанії приховувалася Порошенком П.О . і не була відображена в декларації про доходи та фінансові зобов'язання, а сама компанія створена для подальшого здійснення протиправної діяльності, зокрема, ухилення від сплати та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом».

За відкритими джерелами, компанія Prime Asset Partners Limited дійсно була зареєстрована на Британських Вігрінсксіх Островах 21.08.2014 і пов'язана з публічним діячем Петром Порошенком, який є її бенефіціарним власником.

Сам А.Портнов висловив сумніви в тому, що Офіс Генпрокурора при чинному керівнові доб'ється успіхів у цій справі. «Звичайно, я і сам знаю, що при цьому прокурорі фігуранту нічого не буде, але потрібно продовжувати цю роботу на майбутнє, оформляти все правильними і законними документами, постійно актуалізувати цей, один з головних суспільних запитів, інформаційно тиснути на чиновників і робити все для можливих швидких і жорстких рішень в перспективі», - зазначив юрист.

Закон і Бізнес