Закон і Бізнес


Виробникам крафтових спиртних напоїв змінять правила торгівлі


12.10.2020 16:11
4612

Суб’єктам господарювання, які отримали ліцензію на виробництво дистилятів, пропонують надати право здійснювати оптову торгівлю ними без отримання окремої ліцензії.


Така пропозиція міститься законопроектом «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо малих виробництв дистилятів», що підготувало Міністерство економіки України, передає «Закон і Бізнес».

Документом передбачено, що суб'єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією та/або бренді, має право здійснювати оптову торгівлю спиртом коньячним та/або винним дистилятом власного виробництва без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю.

Те саме пропонується і для виробників спирту плодового, зернового, винного та пивного дистилятів, дистилятів сільськогосподарського походження та спиртних напоїв.

Також серед пропозицій:

віднести до малих виробників дистилятів тих суб'єктів господарювання, які здійснюють виробництво дистилятів виключно із власної сировини та обсяг реалізації готових напоїв у яких не перевищує 10 тис декалітрів на рік;

встановити вимоги до матеріально-технічної бази малих виробників дистилятів та контролю за дотриманням встановлених вимог;

передбачити відповідальність за перевищення граничного обсягу реалізації спиртних напоїв, встановленого для малих виробників дистилятів.

Міністерство запропонувало документ до широкого обговорення — з ним можна ознайомитися  розміщено на сайті відомства.

Закон і Бізнес