Закон і Бізнес


Голові ХОАС обрано запобіжний захід


09.10.2020 10:28
4822

Голові Харківського окружного адміністративного суду, яка за версією слідства, намагалася передати хабаря та тиснути на підлеглого, обрано запобіжний захід.


Слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора та обрала голові ХОАС запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, повідомляє «Закон і Бізнес»  з посиланням на ВАКС.

На підозрювану покладено процесуальні обов’язки: повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідком; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Термін дії обов’язків – до 22 листопада 2020 року включно.

Як повідомляв «ЗіБ», прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру голові ХОАС 23 вересня 2020 року. Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України. За версією слідства, вона здійснювала тиск на одного з суддів Харківського окружного адміністративного суду, щоб останній ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії. Для того, щоб суддя виніс «правильне» рішення підозрювана, за версією слідства, передала $3000.

Закон і Бізнес