Закон і Бізнес


Як стати принцесою


№41 (1495) 10.10—16.10.2020
3009

Позашлюбна донька колишнього бельгійського короля Альберта II відсудила право носити титул принцеси. Для цього знадобилися 7 років та зречення короля від престолу.


Брюссельський апеляційний суд підтвердив, що 52-річна Дельфіна Боель має такі ж права, як інші члени королівської сім’ї. Тепер вона може носити титул принцеси і прізвище династії Саксен-Кобург-Готських монархів. Її діти також стали принцесою і принцом Бельгії, повідомляє RTBF.

Альберт II визнав себе біологічним батьком Дельфіни у січні, після того як суд пригрозив штрафом у розмірі €5000 за відмову пройти тест ДНК, якого позивачка вимагала з 2013 року. Раніше вона взагалі не могла позиватися, оскільки Альберт був главою держави і не міг проходити обвинуваченим у судовому процесі.

Мати Д.Боель стверджує, що була коханкою Альберта II з 1966 до 1984 року. Вона приховувала ім’я батька від доньки до її повноліття.

Раніше у Бельгії позашлюбні діти королівської крові, навіть якщо їхній батько не визнавав їх, завжди отримували якийсь титул. Але лише коли їхні матері не були простолюдинками. У випадку з Д.Боель її мати була баронеса.