Закон і Бізнес


Конвертовані підозри


№41 (1495) 10.10—16.10.2020
2490

Юридична фірма Golaw успішно захистила інтереси одного зі світових лідерів ритейл-ринку у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками ухилення від сплати податків.


За версією слідчих Державної фіскальної служби, службові особи товариств групи компаній шляхом укладення безтоварних операцій з фіктивними підприємствами «конвертували» кошти, які в подальшому використовували для виплати заробітної плати працівникам «у конвертах» та легалізації тіньових доходів. Сума несплачених податків нібито становила 4,5 млн грн.

В процесі розслідування правоохоронні органи проводили численні допити працівників, обшуки магазинів та офісів компаній. Було накладено арешти на вилучені документи та техніку.

Завдяки комплексній та оперативній роботі адвокатів Golaw було доведено відсутність у діях службових осіб інкримінованого тяжкого злочину. Арешти вилученого під час обшуків майна були скасовані в судовому порядку, всі документи та техніка повернуті власникам. Як наслідок, адвокати домоглися закриття кримінального провадження.

Над проектом працювали адвокати практики кримінального права: партнер, керівник практики Ігор Глушко, старший юрист Христина Кольчинська, юрист Марина Маковецька.