Закон і Бізнес


ВАКС звернувся до ВРП щодо втручання у діяльність


08.10.2020 09:58
2152

Вищий антикорупційний суд пов’язує вибух у внутрішньому дворі суду зі справою щодо завдання збитків ДП НАЕК «Енергоатом» та ДП «Схід ГЗК».


Про це йдеться в повідомленні ВАКС «Про втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя» адресоване голові Вищої ради правосуддя Андрію Овсієнку та Генеральному прокурору Ірині Венедіктовій, передає «Закон і Бізнес».

Згідно повідомлення адвокати обвинувачених у справі щодо завдання збитків ДП НАЕК «Енергоатом» та ДП «Схід ГЗК»  здійснювали спроби незаконного впливу на суддів, а саме: систематично зверталися до суду із «очевидно безпідставними заявами та клопотаннями з метою перешкоджання здійсненню кримінального провадження, неодноразово порушували порядок у судовому засіданні, критикували суддів у засобах масової інформації до вирішення справи у зв'язку із її розглядом. Один із адвокатів ще до завершення розгляду справи стверджує про порушення суддями права на захист та ініціює питання щодо притягнення суддів до кримінальної відповідальності.

«Заключним кроком, який дав суддям упевненість в тому, що зазначене вище є узгодженими діями щодо втручання у діяльність суддів, став випадок із вибухом невідомого пристрою на місці, де паркує автомобіль головуюча у справі», — йдеться в повідомленні.  

Підкреслюється, що враховуючи всі обставини, колегія суддів ВАКС розцінює дії сторін у зазначеній справі, як втручання у діяльність суддів.

Як повідомляв «ЗіБ», 2 жовтня 2020 року ВАКС поінформував про вибух невідомого предмету, що  стався у внутрішньому дворі   суду в ніч  на 1 жовтня.

Закон і Бізнес