Закон і Бізнес


В ЄС хочуть скорішого реформування ВРП


07.10.2020 10:59
2751

Україна та ЄС домовилися про прискорення реформи судової влади, включаючи реформування Вищої ради правосуддя та незалежного добору добросовісних суддів.


Про це йдеться у спільній заяві за підсумками 22-го Саміту Україна – ЄС, що розмістило офіційне інтернет-представництво Президента України Володимира Зеленського, повідомляє «Закон і Бізнес».

Зазначається, що з заявою виступили Президент України Володимир Зеленський, Президент Європейської ради Шарль Мішель та Віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель від імені Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, які зустрілися 6 жовтня 2020 року  у м.Брюсселі для проведення 22-го Саміту Україна – ЄС.

У пункті шостому заяви, зокрема, йдеться про те що учасники саміту визнали значний прогрес, досягнутий Україною у здійсненні реформ, і погодилися з необхідністю їх подальшого прискорення.  Зокрема вітаються початок проведення земельної реформи, ухвалення закону про регулювання банківської діяльності, прогрес у децентралізації, а також початок роботи Вищого антикорупційного суду.

«Ми домовилися про важливість прискорення та посилення зусиль щодо реформ, зокрема судової влади (включаючи реформування Вищої ради правосуддя та незалежного добору добросовісних суддів) та боротьби з корупцією, забезпечуючи сильні й незалежні антикорупційні інституції», — йдеться в заяві. 

Закон і Бізнес