Закон і Бізнес


Для електромобілів почали видавати спеціальні номерні знаки


06.10.2020 17:56
3270

Сервісні центри МВС розпочали видачу спеціальних номерних знаків для автомобілів, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння.


Нові номерні знаки для електромобілів — це біла плашка з зеленими літерами і цифрами зеленого кольору,  передає «Закон і Бізнес» з посиланням на Головний Сервісний центр МВС України.

​​Повідомляється, що номери закріплюватимуться лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. Реєстрація таких автомобілів буде відбуватися на загальних підставах.

Крім того зазначається, що визначені серії номерних знаків для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту – з літеросполуками з латинської абетки.

Для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів знак виглядає як біла плашка з зеленими літерами і цифрами. Для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі.

«Відтепер електричний транспорт зможе паркуватися на спеціально відведених машиномісцях, матиме безперебійний доступу до зарядних станцій», — зазначається в повідомленні МВС в Телеграм-каналі.

Також зазначається, що водії електрокарів зможуть користуватися перевагами дорожніх знаків «Для електромобілів», «Крім електромобілів», «Станція зарядки електромобілів».

Відзначаються, що ці номерні знаки, не дивлячись на зелений колір, все одно будуть розпізнаватися тими камерами відеостостереження, що працюють в чорно-білому режимі.

Нагадаємо, про запровадження номерних знаків зеленого кольору для електромобілів передбачено Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів», що почав діяти з 1 січня цього року.

Більш детально про реєстрацію транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна дізнатися за посиланням.

Закон і Бізнес