Закон і Бізнес


КСУ завтра розгляне закон про ВАКС


05.10.2020 12:03
2845

Конституційний Суд України 6 жовтня розгляне справу щодо конституційності закону, що визначає засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності.


Відкрита частина пленарного засідання у формі усного провадження розпочнеться о 10.00, повідомляє «Закон і Бізнес» з посиланням на відділ комунікацій КСУ та правового моніторингу.  

Велика палата КСУ на відкритій частині пленарного засідання у формі усного провадження розгляне справу за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України   Закону України  «Про Вищий антикорупційний суд» від 07.06. 2018 №2447–VIII зі змінами.

Автори клопотання вважають, що оспорюваний Закон не відповідає Конституції України, а його правозастосування призводить до порушення гарантованих Конституцією України засад функціонування судоустрою в Україні та звуження прав суддів щодо їх незалежності та недоторканості.

Велика палата Суду розгляне цю справу за участю представників суб’єкта права на конституційне подання, Верховної Ради України, Президента України та із залученням голови Верховного Суду, міністра юстиції України, голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, голови Вищої ради правосуддя, голови Ради суддів України, а також голови «Національної асоціації адвокатів України та інших.

Як повідомляв «ЗіБ», КСУ залучив НААУ до конституційного провадження щодо конституційності закону України «Про Вищий антикорупційний суд».

Закон і Бізнес