Закон і Бізнес


Офіс на природі


№40 (1494) 03.10—09.10.2020
2731

В Японії через скорочення кількості відвідувачів національних парків вирішили організувати на їхній території імпровізовані офіси для фрилансерів.


Для цього у заповідниках збільшують кількість точок доступу Wi-Fi і монтують робочі місця в готелях і кемпінгах, які пропонуватимуть для оренди. «Ми хочемо, щоб люди працювали віддалено і при цьому відпочивали», — пояснив співробітник готелю в національному парку Сетонаїкай.

Також до цієї програми підключилися відомий своїми вулканами Асо-Кудзю і гірський Нікко з буддійськими храмами і синтоїстськими святилищами, повідомляє Travel and Leisure.

Заповідники самостійно визначать, які умови роботи будуть пропонувати: в одних — гості зможуть на кілька годин орендувати номери готелів, а в інших — облаштовують офіси на природі: у наметах, з портативними електростанціями і точками доступу Wi-Fi.

Враховуючи, що, наприклад, у Токіо вартість оренди 1 м2 коливається в межах $60 — 100, такі умови праці можуть видатися значно привабливішими. До того ж у першій половині дня фрилансери могли б працювати в парку, а після обіду, наприклад, вирушити з родиною на прогулянку.