Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 5 — 9 жовтня


05.10.2020 08:48
2089

Вища рада правосуддя продовжить слухати дисціплінарні справи, зокрема, і щодо суддів ВС, а дисциплінарні палати — скарги на служителів Феміди. Також пройде пройде марафон вебінарів до Дня юриста.


5 жовтня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

У неї заплановано заслухати 7 дисциплінарних справ, зокрема щодо 2-х суддів Верховного Суду, а також затвердити 12 висновків щодо нових скарг на дії суддів.

Відбудеться круглий стіл «З’ясування судом думки дитини».

Його організовує Національна асоціація адвокатів України. Йтиметься про врахування судом думки дитини та напрацювання пропозицій для внесення змін до сімейного законодавства.

Буде проведено онлайн-трансляцію «Тенденції розгляду трудових спорів-2020».

Спікери Вищої школи адвокатури проаналізують традиційні та альтернативні способи вирішення та особливості окремих строків у трудових спорах.

6 жовтня

Відбудеться онлайн-зустріч «Рейдерство в державних реєстрах: ефективна протидія».

Захід організовують Національна асоціація адвокатів України, Рада бізнес-омбудсмена та Міністерство юстиції.

Засідатиме комітет з інтелектуальної власності Асоціації правників України.

Обговорюватимуть новації, закладені у законопроекті №2258 щодо змін у підходах до охорони та патентоздатності промислових зразків.

Вища школа адвокатури запропонує вебінар «Набувальна давність».

Аналізуватимуться норми матеріального права, що встановлюють підстави визнання права власності в порядку набувальної давності, та критерії, які мають бути враховані при розгляді справ у суді.

У Києві пройде LBS Banking Talks #1, що організовує Асоціація адвокатів України.

Експерти банківського ринку розкажуть про варіанти структурування бізнесу в світлі нового законодавства, а також проаналізують судову практику встановлення резидентності для контрольованих іноземних компаній.

7 жовтня

Засідатимуть перша і третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя.

На двох вони визначаться із 3-ма дисциплінарними справами та проаналізують 60 скарг щодо наявності підстав для відкриття нових проваджень.

8 жовтня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

Вона має внести подання Президентові про призначення 5-х суддів, а також заслухати 2 скарги суддів на рішення дисциплінарних палат ВРП.

Відбудеться вебінар «Як підготуватися до податкової реформи: case study».

Захід організований  ЮФ GOLAW спільно з Американською торговельною палатою в Україні. Аналізуватимуться рішення для 3-х проблемних ситуацій, які можуть виникнути у власників бізнесу у зв’язку з новими правилами оподаткування.

У Вищій школі адвокатури пройде марафон вебінарів до Дня юриста.

Зокрема, йтиметься про важливість самоосвіти для адвоката, а також про юридичну англійську мову як інструмент для підвищення конкурентоздатності фахівців у галузі права.

Буде проведено онлайн-трансляцію «Процес доказування в адміністративному судочинстві».

Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про основні ознаки та класифікацію доказів, їхні види доказів та способи збирання.

9 жовтня

У Києві відкриється І конференція з енергетичного права.

Захід, який організовує Асоціація правників України, пройде у змішаному форматі і стане майданчиком для зустрічі з провідними представниками найбільших компаній-операторів.

Відбудеться онлайн-трансляція «Судово-медична експертиза: практичні моменти».

Під час курсу Вищої школи адвокатури йтиметься про правила проведення судово-медичної експертизи у бюро судово-медичної експертизи.

Закон і Бізнес