Закон і Бізнес


Мама депутата


№40 (1494) 03.10—09.10.2020
3770

Хто ж іще захистить свою кровиночку, як не матуся. І не має значення: дитина — немовля в колисці, проблемний підліток у школі чи зріла людина, котра пише закони у Верховній Раді.


Ігор Ратушняк із Тиврівського районного суду Вінницької області відкрив справу за позовом двох підприємств та однієї газети проти народної обраниці про захист ділової репутації.

Якось пізно ввечері до І.Ратушняка зателефонувала незнайома особа й накинулась на нього з погрозами. Жінка обіцяла знищити законника за те, що він посмів відкрити провадження проти її донечки, яку люди обрали до парламенту.

Служитель Феміди не мав наміру сваритися, тому збив дзвінок і вимкнув телефон. Але громадянка продовжувала знов і знов набирати номер, щоб висловити слова на захист власного чада. Також вона взялася надзвонювати дружині І.Ратушняка.

Урешті-решт володар мантії вирішив, що час звернутися до Вищої ради правосуддя, аби та якось виправила ситуацію, оскільки такі дії є очевидним тиском на Феміду. До речі, дуже простим способом впливу було б «випадкове» оприлюднення прізвища народної обраниці, чия мати так ревно захищає її недоторканність. Але, на жаль, у викладеному на сайті повідомленні (№4482/0/6-20) воно ретельно вимазане.