Закон і Бізнес


Припис НАЗК буде оскаржено до суду — ВКДКА


01.10.2020 17:56
3762

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури рекомендувала голові ВКДКА Сергію Вилкову звернутися до державних органів з приводу втручання Національного агентства з питань запобігання корупції у роботу органу адвокатського самоврядування. Сам припис буде оскаржено.


Відповідне рішення ВКДКА ухвалила під час чергового засідання, повідомляє «Закон і Бізнес».

Вища комісія рекомендувала голові ВКДКА поінформувати Верховну Раду, Кабмін та Офіс Президента України про факт утручання чиновника в роботу органу адвокатського самоврядування, звернутися до правоохоронних органів з проханням надати в межах компетенції правову оцінку діям Олександра Новікова, що містять ознаки перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, а також повідомити громадську раду НАЗК, Раду адвокатів України та міжнародні інституції з приводу ситуації, що склалася.

«Сам припис, як протиправний, буде оскаржено до адміністративного суду. Відповідь на припис буде надано Національному агентству з питань запобігання корупції найближчим часом відповідно до українського законодавства», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв «ЗіБ», припис голови НАЗК О. Новікова від 25.09.2020 № 23-07/45/20, адресований керівнику ВКДКА С.Вилкову, містить вимогу скасувати рішення КДКА Харківської області від 19.05.2020 про притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності.  С.Вилков заявив, що ВКДКА не отримувала скарги на це рішення, відтак, відсутні і правові підстави для його перегляду, а також оцінив припис як пряме втручання у діяльність незалежного інституту адвокатури.   

Закон і Бізнес