Закон і Бізнес


За продаж вейпів неповнолітнім штрафуватимуть — проект


29.09.2020 17:36
3358

В Україні заборонять продаж електронних сигарет особам, які не досягли 18 років, на рівні із традиційними тютюновими виробами.


Верховна Рада прийняла за основу проект закону від 01.09.2020  №3628 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах», повідомляє «Закон і Бізнес».  

Законопроектом пропонується з1 січня 2021 року запровадити адміністративну відповідальність за   продаж неповнолітнім особам електронних сигарет і  рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Зокрема, якщо у продавця електронних сигарет або рідин, що використовуються в них,  виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку, то продавець повинен звернутись з вимогою пред’явити паспорт громадянина України або інший документ, який підтверджує вік такого покупця. У разі відмови — продаж електронних сигарет або рідин, що використовуються в електронних сигаретах, такій особі забороняється.

Порушення продавцем цього правила тягне за собою накладення штрафу від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 — 13600 грн.). Повторне подібне порушення упродовж року тягне  за собою накладення штрафу від восьмисот до однієї тисячі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (13600 —23800 грн.) з конфіскацією предметів торгівлі.

Закон і Бізнес