Закон і Бізнес


Членів ВРП оберуть на з’їзді суддів України


25.09.2020 16:22
3445

Рада суддів України планує обрати членів Вищої ради правосуддя на XVIII з’їзді суддів України.


Таку пропозицію озвучив сьогодні під час засідання робочої групи Ради суддів України  голова РСУ Богдан Моніч, повідомляє «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу РСУ.

Робоча група обговорила питання, пов'язані з організацією і проведенням XVIII з’їзд суддів України, який було заплановано на квітень цього року і перенесено у зв'язку з пандемією коронавірусу.   

«З огляду на те, що з'їзд суддів України було відтерміновано, як тепер вже очевидно, на кінець року, голова РСУ Б.Моніч запропонував подумати над внесенням змін до порядку денного з'їзду й обрати членів ВРП на місце тих, чиї повноваження закінчуються у березні 2021 року. На його переконання, скликати у нинішніх умовах окремий з'їзд суддів для того щоб обрати членів ВРП, щонайменше не розумно і не економно для бюджету», — йдеться в повідомленні. 

На засіданні робочої групи дійшли згоди в тому, що доповнення до порядку денного з'їзду будуть вноситися на наступному засіданні РСУ після врегулювання усіх питань з органами суддівського самоврядування і врядування.

Зазначається, що найближче засідання РСУ відбудеться у середині жовтня у режимі відеоконференцзв'язку.

Закон і Бізнес