Закон і Бізнес


Охоронці безладу


№39 (1493) 26.09—02.10.2020
3413

Слідчі залюбки закривали справу про те, як кілька молодиків заблокували залу засідань. Вони не бажали визначати, що то були за люди. Таке нехтування обов’язками розлютило Феміду.


Судді Третього апеляційного адміністративного суду звернулися свого часу до Вищої ради правосуддя, а також до поліції зі скаргою на присутніх під час засідання громадян, які самі не хотіли покидати місце слухання справи. А також не випускали звідти присутніх.

На осіб, які заблокували залу судових засідань, служителі Феміди заявили в поліцію. Також ВРП відреагувала на їхню скаргу, зауваживши, що підстави вважати дії осіб втручанням також є, та пообіцяла звернутись до Генерального прокурора, щоб довідатися про перебіг розслідування.

Однак далі справа не пішла. Хоч полісмени й відкрили за заявою провадження, однак не зробили нічого, щоб дізнатись імена осіб, не опитали свідків — працівників апарату. Натомість кілька разів самовільно закривали розслідування, але судді щоразу писали в прокуратуру, і справу знову відкривали.

Заступник голови суду Андрій Суховаров написав до ВРП ще раз (№4401/0/6-20). Він хоче, щоб посадових осіб поліції притягнули до дисциплінарної відповідальності за небажання виконувати свої обов’язки.