Закон і Бізнес


У е-паспорт додадуть інформацію


24.09.2020 10:41
2377

У цифрових паспортах на Єдиному порталі державних послуг «Дія» відображатиметься актуальне місце проживання громадянина.


Кабінет Міністрів вніс зміни до своєї Постанови від 15.04. 2020 року № 278 «Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України для виїзду за кордон», передає «Закон і Бізнес».

Згідно із документом, е-паспорт та е-паспорт для виїзду закордон відображатимуть, зокрема, «зареєстроване місце проживання та дату його реєстрації (у разі наявності в державній міграційній службі відповідної додаткової змінної інформації».

Як роз’яснили у Міністерстві цифрової трансформації України, після підключення населеного пункту, де мешкає громадянин, до Реєстру територіальних громад він зможе посвідчувати своє місце проживання, пред’явивши ID-картку або закордонний паспорт у «Дії». У застосунку відображатиметься зареєстроване місце проживання.

Крім цього, документ громадянина у «Дії» містить інформацію про номер платника податків, запис УНЗР та місце народження.

У мобільному застосунку «Дія» доступні цифрові паспорти, студентський квиток, посвідчення водія, поліс цивільного автострахування та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Тестуються: цифровий номер платника податків (реєстраційний номер облікової картки платника податків), цифрова довідка для внутрішньо переміщених осіб та цифрове свідоцтво про народження дитини.

Закон і Бізнес