Закон і Бізнес


Бан за піар


№39 (1493) 26.09—02.10.2020
3903

Рада адвокатської палати Північної Осетії підтримала подання Міністерства юстиції РФ і відсторонила від професійної діяльності Ельмана Пашаєва.


У відомстві дійшли думки, що Е.Пашаев, який захищав Михайла Єфремова у справі про смертельне ДТП, а також Олександр Добровінський, котрий представляв інтереси потерпілої сторони, продемонстрували «зневажливе ставлення до правил адвокатської професії». Також наголошувалося на «ігноруванні корпоративної дисципліни, етики та моралі». Зокрема, ідеться про публічні висловлювання на ток-шоу про справу, в якій вони брали участь.

Кваліфікаційна колегія визнала, що Е.Пашаев порушив кодекс професійної етики й позбавила його статусу адвоката на рік. «Якби не той рівень скандалізації, який задав сам Е.Пашаев, дисциплінарне провадження могло б не відбутися або закінчитися іншою мірою покарання. Проте той водевіль, який був ним розіграний, призвів до цілком логічного завершення», — зазначив президент Федеральної палати адвокатів Юрій Пилипенко.

У той же час претензії не стосуються тактики захисту. Глава ФПА припустив, що М.Єфремов сам прийняв запропоновану адвокатом тактику, яка в підсумку призвела до настільки суворого покарання — 8 років колонії загального режиму.

Дисциплінарна справа щодо А.Добровінского ще розглядається.