Закон і Бізнес


Сором та й годі!


№38 (1492) 19.09—25.09.2020
2917

Паризький музей образотворчих мистецтв Орсе змушений був вибачатися перед студенткою, яку не пустили всередину через надто глибоке декольте.


Студентку одного з паризьких вузів співробітники музею і охорона зупинили на вході, вказали їй на занадто відверту сукню і дали пройти тільки після того, як вона оділа піджак.

Джеанн розповіла про цей випадок у соціальних мережах, розмістивши фотографію, зроблену на кілька годин раніше. Вона нагадала, що в той день у Парижі було +26оС.

За словами Джеанн, на її подрузі в той день була вкорочена майка, яка відкривала пупок, але вся увага охорони була прикута до її грудей ще до того, як вона встигла пред’явити свій квиток.

Пізніше дівчина розповіла Бі-Бі-Сі, що з нею зв’язався співробітник музею і вибачився. Залишається незрозумілим, порушення яких саме правил угледіли у вбранні дівчини. Газета Libiration наводить кілька пунктів із правил музею, в яких ідеться про те, що відвідувачі повинні бути одягнені пристойно і що заборонений одяг, здатний порушити громадський спокій.

З іншого боку, в музеї Орсе представлені найвідоміші зображення оголених натур.