Закон і Бізнес


Смердючий бізнес

У Німеччині суд зобов’язав козла припинити тхнути


Незрозуміло одне: Золтан реально так сильно смердить чи ж він став цапом-відбувайлом у сварці між сусідами?

№38 (1492) 19.09—25.09.2020
6342

Якщо козел на прізвисько Золтан не перестане смердіти, його власникам доведеться сплатити штраф у розмірі €250 тис. або навіть сісти в тюрму. Такий припис видав німецький суд.


Як пише DW, розгляд на всіх рівнях, включаючи земельний суд Байройта, триває вже 3 роки. Коротка передісторія: одне баварське сімейство вирішило, що буде виробляти козячий сир, а для цього необхідно завести 40 кіз і одного цапа.

Спочатку сусідка начебто не була проти такого бізнесу, але потім передумала. За її словами, козел смердить так, що на дворі неможливо вивісити білизну, а в саду — насолодитися свіжим повітрям.

Незабаром до суперечки долучилося все селище. У передмістя Байройта навіть приїхав сам суддя, щоб особисто «понюхати» склад злочину, втім запаху не відчув. Уперта сусідка визнає, що зараз цап тхнути перестав. Виявляється, його відселили від кіз в окремий сарайчик. А смердить він найбільше саме в період активного спілкування з козами, запрошуючи різким запахом до спаровування.

Однак свідки і експерт, залучені судом до процесу, сказали, що запах все ж є, хоча і не критичний. У результаті суд виніс рішення: якщо сусідка знову буде потерпати від смороду, власникам Золтана доведеться сплатити адміністративний штраф в розмірі €250 тис. Або їх затримають органи правопорядку.

Утім, жителі селища припускають, що справа цим не закінчиться.