Закон і Бізнес


Рахунок за порятунок


№38 (1492) 19.09—25.09.2020
3062

Уряд Німеччини виставив рахунки туристам, яких довелося вивозити з-за кордону навесні цього року. Частина з них уже оплачена.


Як повідомив Bild, у березні — квітні поточного року в ФРН було вивезено 240 тис. осіб, у тому числі 66 тис. — на літаках, орендованих Міністерством закордонних справ. На ці цілі було потрібно майже 94 млн.

Із зазначеної суми близько 47 млн будуть компенсовані федеральному бюджету по лінії Європейського Союзу. Решту мають виплатити самі туристи, у зв’язку із чим були розіслані тисячі рахунків. Так, за даними МЗС, за вивезення з Канарських островів доведеться заплатити 200, з країн Карибського басейну — 500, а з Австралії та Нової Зеландії — по 1000.

У відомстві відзвітували, що вже отримали від громадян, яких довелося екстрено евакуювати з-за кордону через пандемією, 2,7 млн. Утім, строк оплати за «дуже великою кількістю повідомлень» ще не закінчився.

У міністерстві заявили, що на підставі закону про консульські послуги люди, які скористалися евакуацією, повинні брати участь в її фінансуванні. «Для громадян установлені суми паушальних платежів з урахуванням дальності маршруту, середніх цін на квитки й вартості програм з евакуації громадян з інших країн ЄС», — ідеться в повідомленні МЗС.