Закон і Бізнес


Далі буде: анонс правових подій тижня 14 — 19 вересня 2020 р.


14.09.2020 10:24
1990

Вища рада правосуддя розгляне питання про звільнення суддів і рекомендації про призначення. Дисциплінарні палати вивчать скарги на дії суддів. В Одесі відкриється VI южноукраїнський юридичний форум. Також пройдуть онлайн курси та вебінари для адвокатів.


14 вересня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона має вирішити 5 дисциплінарних справ та затвердити 6 висновків членів ВРП щодо наявності підстав для відкриття нових.

Відбудеться онлайн-трансляція «Побудова доводів та аргументів позовної заяви».

Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про види та зміст заяв по суті справи, встановлення та перевірку обставин справи та стратегію побудови лінії захисту.

15 вересня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

Ще 2 судді подали заяви про відставку. Також Рада має затвердити 2 висновки про відсутність підстав для реагування на повідомлення суддів про втручання в їхню діяльність.

Працюватиме комітет Асоціації правників України з права міжнародної торгівлі.

Обговорюватиметься законопроект №3739 про локалізацію в публічних закупівлях з точки зору права міжнародної торгівлі та права ЄС та особливостей його реалізації.

Пройде вебінар «Актуальні проблеми з’ясування судом думки дитини».

Під час курсу, який пропонує Вища школа адвокатури, можна буде дізнатися про зміст поняття «найкращі інтереси дитини» та їх забезпечення, а також про особливості спорів щодо позбавлення батьківських прав.

16 вересня

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

В неї заплановано заслухати 4 дисциплінарні справи та проаналізувати 38 скарг на дії суддів.

Буде проведено онлайн-трансляцію «Відповідальність посадових осіб ТОВ».

Слухачі курсу Вищої школи адвокатури дізнаються про особливості звільнення керівника та головного бухгалтера ТОВ з огляду на практику Верховного Суду, а також про нові підстави звільнення за законопроектами про працю.

17 вересня

Заплановане засідання Вищої ради правосуддя.

За його результатами 3 кандидати можуть отримати рекомендації про призначення на посаду судді. Натомість 2 судді мають намір піти у відставку. Також члени Ради з’ясують, чи є підстави для притягнення судді із Заводського районного суду м.Дніпродзержинська до дисциплінарної відповідальності.

У Києві пройде LBS Criminal Talks #1.

Провідні адвокати та представники правоохоронних органів проведуть дискусію щодо доказів і правил доведення у нових процесуальних кодексах, а також проблематики спеціального (заочного) кримінального провадження.

Відбудеться вебінар «Практика ВС у справах щодо забезпечення функціонування адвокатури».

Захід проводить Асоціація правників України спільно з Верховним Судом та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.

Пройде онлайн-трансляція «Забезпечення права на охорону здоров’я під час затримання та перебування в місцях несвободи».

Йтиметься про забезпечення доступу до меддопомоги під час затримання, обрання запобіжного заходу, а також необхідні дії адвоката у разі її ненадання.

18 вересня

Працюватиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

На порядку денному — 6 дисциплінарних справ та 27 нових скарг на дії суддів.

В Одесі відкриється VІ південноукраїнський юридичний форум.

Учасники заходу, яким опікується Асоціація правників України, обговорять судову реформу, проблему виконання судових рішень, а також успішні судові справи.

Вища школа адвокатури запропонує вебінар «Гонорарна практика адвоката».

Спікер розкаже про критерії та підходи до визначення розміру гонорару з урахуванням судової практики.

19 вересня

Упродовж двох днів Вища школа адвокатури транслюватиме курс «Адвокат трудового права».

Адвокати матимуть можливість оновити свої знання у галузі трудового права та набути нових, заснованих на сучасних нововведеннях та тенденціях формування взаємовідносин «роботодавець-працівник».

Закон і Бізнес