Закон і Бізнес


36 нових бурштинових ділянок з'являться в Prozorro.Продажі


11.09.2020 14:30
1591

Стало відомо, що вже найближчим часом в системі Prozorro.Продажі будуть виставлені нові 36 лотів — ділянки з покладами бурштину, що знаходяться в трьох українських областях.


Дані ділянки були підготовлені Державною службою геології та надр України за участю місцевих облдержадміністрацій і внесені в Інвестиційний атлас.

Як можна отримати право на користування ділянками

Всі родовища будуть доступні в якості лотів на ринку продажу дозволів на використання надр у системі Прозоро Продажі. Стартова ціна складатиме 34 тисячі гривень за 1 га.

За словами голови Держгеонадр Романа Опімаха, кожен охочий може отримати «наскрізний» спецдозвіл на георозвідку та видобування бурштину, що діятиме протягом 5 років. Для цього потенційному орендарю знадобиться обрати ділянку, яка його цікавить, та ініціювати її на відкритий аукціон.

Торги відбуватимуться з підвищенням ставки, а дозвіл на видобування отримає та компанія, ставка якої в результаті виявиться найвищою.

Про які об’єкти йде мова

Держгеонадра підготувала для реалізації наступні бурштинові родовища:

Окрім зазначених об’єктів, Держгеонадра готує до реалізації ще дві бурштинові ділянки. Наразі вони перебувають на погодженні Міндовкілля і вже найближчим часом також будуть виставлені в Prozorro.Продажі.

Що таке Prozorro.Продажі

Система Прозорро Продажі була створена у 2016 році для того, аби зробити максимально прозорими процеси реалізації державою своєї власності. Наразі в ній доступний широкий вибір рухомого та нерухомого майна, яке можна орендувати чи придбати:

Кожен охочий може взяти участь у відповідному аукціоні та стати власником чи орендарем обраного лота. Аукціон відбувається відкрито, а звіт про його хід та результати публікуються в електронній торговельній системі.

Проведення торгів в Prozorro.Продажі також гарантує те, що всі учасники однаково ознайомлені з умовами торгів та мають рівні права на участь і перемогу.

Для того, щоб придбати обраний лот, необхідно зареєструватися на електронному торговельному майданчику, підключеному до Prozorro.Продажі, та подати заявку на участь в аукціоні.

PROMOTED