Закон і Бізнес


Королівський ремонт


№37 (1491) 12.09—18.09.2020
2817

Принц Гаррі, який на початку року відмовився від виконання офіційних обов’язків члена королівської сім’ї, повністю оплатив вартість ремонту резиденції Фрогмор-котедж.


Гаррі і Меган переїхали до Фрогмор-котеджу у квітні 2019 року, незадовго до народження сина. До цього в особняку жила королівська прислуга, і він був поділений на кілька квартир, тому довелося переробляти будинок на житло для однієї сім’ї.

Ремонт обійшовся в £2,4 млн, які були витрачені з коштів, які уряд Великої Британії виділяє на утримання королівської сім’ї. Гаррі і Меган заплатили тільки за установку нових водопровідних труб і кранів.

Коли ж стало відомо, що Фрогмор-котедж відремонтували за рахунок бюджетних коштів, багато людей у Британії заявили, що у такому дорогому ремонті не було необхідності, оскільки Гаррі і Меган вже жили в одному з королівських палаців.

Після того як подружжя склало із себе королівські обов’язки, котедж залишився за ними, але вони пообіцяли відшкодувати вартість ремонту, що і було нещодавно зроблено.