Закон і Бізнес


Забагато честі!


№37 (1491) 12.09—18.09.2020
2642

В Іспанії почалася кампанія щодо перейменування вулиць міст, свого часу названих іменем короля Хуана-Карлоса I. Щоправда, кампанія стосується не всіх 637 муніципалітетів, а лише тих, де при владі партії лівого або націоналістичного спрямування.


Піонером перейменувань стала Віторія — столиця баскської автономії. Тут зусиллями прихильників баскської незалежності просп. Хуана-Карлоса I тепер названий на честь Міжнародного жіночого дня. На вул. 8 Березня перейменована й одна з центральних магістралей Хіхона, найважливішого міста Астурії. Зникли колишні назви вулиць і в містах Валенсійської автономії, пише DW.

Свої дії місцева влада пояснюють тим, що 82-річного короля, який нині переховується в ОАЕ, обвинувачують у корупції. Нагадаємо, що женевська прокуратура зацікавилася походженням капіталу в $65 млн колишньої фаворитки короля, громадянки ФРН Корінни Ларсен. Жінка стверджує, що це подарунок Хуана-Карлоса, а королю гроші дісталися від саудівського монарха Абдалли, нині покійного.

У пресі ж стверджується, що колишній монарх нібито отримав ці кошти як хабар за підряд на будівництво залізниці Медіна — Мекка. І, на думку влади автономій, він не заслуговує будь-якої поваги, тим більше вулиць на свою честь.