Закон і Бізнес


Кабмін хоче, щоб НБУ поголив портрети


Сеня, быстро объясни товарищу, зачем Володька сбрил усы!

03.09.2020 10:22
3482

На банкнотах та монетах гривні пропонують повернути зображення князів Володимира Великого та Ярослава Мудрого без борід.


Із таким проханням звернувся міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов до голови Національного банку України Кирила Шевченко напередодні під час засідання Уряду після привітань з нагоди 24-річчя сучасної української гривні, передає «Закон і Бізнес».

«Я хочу подякувати за привітання і попросити голову Нацбанку все-таки збрити бороду Володимира Великого і Ярослава Мудрого, і повернути нам наших князів в такому вигляді, в якому вони були на оригінальних, найкращих гривнях», — сказав Немчінов.  

Як відомо, на перших гривнях князі Володимир Великий та Ярослав Мудрий були зображені без борід. Банкноти третього покоління вже мають портрети князів із бородами. Так само, як і монети, які випустили в обіг у 2018 році. 

Як повідомляв «ЗіБ», з 1 жовтня 2020 року перестануть бути засобом платежу під час здійснення розрахунків готівкою монети номіналом 25 копійок та усі банкноти гривні старих зразків, уведені в обіг до 2003 року.

Закон і Бізнес