Закон і Бізнес


Номер для Сірка


№36 (1490) 01.09—11.09.2020
3017

Заклади готельної інфраструктури планують зобов’язати розміщувати домашніх тварин в одному номері з їхніми господарями. Для цього власники матимуть дотримуватися низки вимог.


Відповідний проект — «Про внесення змін до статі 22 Закону України «Про туризм» (щодо готельних послуг, пов’язаних з домашніми тваринами проживаючих)» (№3992) — подано на розгляд до Комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики.

Автори стверджують, що, якщо залишати домашніх улюбленців у готелях для тварин, це викликає ряд складнощів, перш за все через обмежену та недосконалу інфраструктуру таких закладів. Натомість у країнах Європейського Союзу доволі поширеною є практика розміщення домашніх тварин в одному номері з їхніми господарями. При цьому в готелях створені відмінні умови для домашніх улюбленців: спеціально приготована їжа, послуги щодо вигулу на спеціально відведених майданчиках тощо, клієнтам тільки необхідно заздалегідь узгодити ці питання з готелем.

Запровадити аналогічні умови для чотирилапих улюбленців планують і в Україні. Якщо проект знайде підтримку в парламенті, то перелік готельних послуг буде розширено обов’язковим розміщенням домашніх тварин у номері. Для цього необхідно буде мати ветеринарне свідоцтво з відміткою про вакцинацію проти сказу таких тварин і дотримання правил проживання та поводження з ними в готелях. На підготовку до нових правил виділять 3 місяці.