Закон і Бізнес


Парламент повертається до роботи


01.09.2020 09:03
2965

Сьогодні, 1 вересня, відбудеться відкриття четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.


Про це повідомляє «ЗіБ» з посиланням на Інформаційне управлінняАпарату Верховної Ради України.

«Відповідно до статті 83 Конституції України, відкриття четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання відбудеться 1 вересня 2020 року о 12-й годині в сесійній залі Верховної Ради України», — йдеться в повідомленні.

Напередодні на Погоджувальній раді голів депутатських фракцій  голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначив, що 29 серпня виповнився рік з початку роботи Верховної Ради дев’ятого скликання. Він нагадав, що за цей  час біло прийнято майже 150 законів конституційною більшістю, зауваживши, що за минулу каденцію таку підтримку мали 26 законів.  

Голова Верховної Ради поінформував, що до нього звернулись представники різних депутатських фракцій і груп щодо продовження на цьому тижні сесійної роботи у тому режимі, який був до цього – з 10.00 до 15.00 із перервою з 12.00 до 12.30; у середу робота триватиме до 14.00; у п’ятницю – з 10.00 до 13.00, далі по 30 хв. на запити і різне.

Запропоновано також у вівторок, 1 вересня, у зв’язку із початком навчального року, перенести початок засідання на 12.00 і працювати до 15.00.

За словами очільника парламенту, на четвер запланований розгляд проекту постанови «Про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», якою пропонується встановлені два тижні поспіль роботи народних депутатів у регіонах, у зв’язку із проведенням місцевих виборів.

Д.Разумков також поінформував, що 23 народних депутати і 7 працівників Апарату Верховної Ради захворіли, або зараз хворіють на коронавірус. Він закликав народних депутатів дотримуватись маскового режиму у сесійній залі.

Закон і Бізнес