Закон і Бізнес


У Павлограді суддю публічно звинуватили у змові з правоохоронцями


28.08.2020 18:06
2300

Учасник судового провадження поширив у соціальній мережі звинувачення судді у неналежному виконанні професійних обов’язків та у змові з органами прокуратури та поліції.


27 серпня 2020 року Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ірини Шаповалової про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, передає «ЗіБ».

Суддя повідомила, що в її провадженні перебувала скарга голови незалежної первинної профспілкової організації «Павлоградвугілля» на бездіяльність прокурора, у задоволенні якої 6 квітня 2020 року було відмовлено. Того самого дня в мережі Facebook на сторінці НППО «Павлоградвугілля» було оприлюднено низку публікацій. Зокрема, поширено відеозапис засідання з розгляду вказаної справи, відеозвернення до користувачів мережі Facebook та інформацію щодо неналежного виконання суддею І.Шаповаловою  професійних обов’язків, можливої змови судді з органами прокуратури та поліції. Крім того, зазначено, що для оцінки дій судді вказану інформацію буде надіслано до Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві.

За повідомленням судді І.Шаповалової   слідчим відділом Павлоградського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування, яке на цей час триває.

Крім того, як зазначила суддя, повідомлення про втручання вказаного учасника судового провадження в діяльність іншого судді щодо здійснення правосуддя вже були предметом розгляду ВРП — 12 березня 2020 року ВРП розглядала відповідне звернення судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області М.Бондаренко. 

На засіданні 27 серпня 2020 року ВРП вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність судових органів), за повідомленням судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області І.Шаповалової.

Закон і Бізнес