Закон і Бізнес


Відпустка в ізоляторі


№35 (1489) 25.08—31.08.2020
4493

Якщо у туриста, який прибув на відпочинок до Туреччини, виявлять коронавірус, він зможе спокійно продовжити відпустку. Для цього у кожному готелі передбачений спеціальний «карантинний фонд».


Як роз’яснили у міністерстві туризму і культури країни, всі готелі зобов’язані виділити частину номерного фонду під розміщення гостей із COVID-19. Такі «карантинні» кімнати повинні розташовуватися на одному поверсі та в окремому блоці, щоб мінімізувати потенційні контакти з іншими постояльцями.

Кількість кімнат-ізоляторів варіюється залежно від номерного фонду готелю. Так, об’єктам, які мають до 50 номерів, наказано виділити для ізоляції одну кімнату, якщо у готелі більше 500 номерів, то він буде зобов’язаний зарезервувати 10 кімнат.

Якщо туристу не потрібна госпіталізація, його забезпечать їжею і напоями, а також прибиранням номерів. Персонал, який обслуговуватиме таких постояльців, пройде спеціальну підготовку. Продукти для таких гостей будуть зберігатися окремо.

У разі якщо терміни ізоляції перевищує раніше оплачений період проживання в готелі, то додаткові витрати з розміщення хворого та його близьких (до 15 днів) нестиме сам готель. Правда, вийти із номера турист та/або його сім’я не зможуть, допоки не одужають.