Закон і Бізнес


Скасування місцевих виборів через COVID-19 не розглядається — глава МОЗ


20.08.2020 11:33
2594

Варіант скасування місцевих виборів 25 жовтня у зв'язку з поширенням коронавірусу в Україні не розглядається.


Про це заявив журналістам міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання чи розглядається можливість скасування місцевих виборів через COVID-19, передає «Закон і Бізнес».

«У нас місцеві вибори за графіком 25 жовтня. У нас в країні діє адаптивний карантин, який передбачає різні рівні небезпеки. Ми не розглядаємо зараз питання якогось закриття всієї країни, як дехто жахи наганяє. Ми говоримо, що в залежності від епідеміологічної ситуації в різних регіонах можуть бути введені різні рівні небезпеки», - зазначив міністр.

За його словами, навіть червоний рівень небезпеки вводиться на два тижні, і якщо протягом цього періоду змінюється ситуація, то його можуть послабити.

«Я впевнений, якщо ми будемо рухатися за тими правилами, які встановлені в державі, у нас все спокійно і вчасно пройде, і ніяких зривів не буде», - заявив М.Степанов.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, не виключив, що якщо 50% території України опиниться в «червоній» зоні, то це може стати підставою для перенесення виборів.

Закон і Бізнес