Закон і Бізнес


Венеціанська комісія має оцінити законопроект про судову реформу в Україні


19.08.2020 12:39
3695

Венеційська комісія надасть висновок до президентського законопроекту про судову реформу в Україні № 3711.


Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков направив до Венеційської комісії проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування» № 3711.

Про це йдеться на сайті Венеційської комісії, передає «ЗіБ» з посиланням на прес-центр судової влади.

З набранням чинності Законом України № 193-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» були припинені повноваження членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а з огляду на недоліки законодавства — сформувати склад ВККСУ неможливо.

Конституційний Суд України своїм Рішенням № 4-р/2020 від 11.03.2020 визнав ряд положень Закону № 193-ІХ такими, що не відповідають Конституції, та рекомендував Верховній Раді невідкладно привести Закон у відповідність до цього Рішення.

19 червня 2020 року Президент України подав до Верховної Ради України як невідкладний законопроект № 3711.

ВРП відповідно до пункту 15 частини першої статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» надала консультативний висновок щодо законопроекту № 3711, який був надісланий до Офісу Президента та профільного парламентського комітету.

Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Верховний Суд, Комітет з питань правової політики ВРУ загалом підтримали проект закону.

Закон і Бізнес