Закон і Бізнес


МВС пропонує посилити відповідальність виборців за недостовірні дані


18.08.2020 18:31
2624

Верховній Раді на позачерговій сесії запропонують внести зміни до Виборчого кодексу, що посилять відповідальність за надання недостовірних відомостей до Державного реєстру виборців.


Про це йшлося під час наради в Міністерстві внутрішніх справ щодо підготовки до проведення місцевих виборів, повідомила прес-служба відомства, передає «Закон і Бізнес».

Згідно повідомлення, відповідні зміни до Виборчого кодексу будуть запропоновані на розгляд народних депутатів вже 25 серпня – під час засідання позачергової сесії Верховної Ради.

Зазначалося, що виборець має нести відповідальність, якщо він, наприклад, вказав неправдиву адресу проживання, і передав свої персональні дані, щоб хтось за нього проголосував. Згідно повідомлення, такі поодинокі випадки вже зафіксували в Одеській, Львівській, Житомирській та Харківській областях.  

Також одним з пунктів внесення змін до виборчого кодексу передбачено скорочення терміну тривалості охорони поліцією приміщень для голосування. Наразі така охорона має забезпечуватися протягом 8 днів. Зазначалося, що у цьому немає сенсу, адже фактично поліція охоронятиме пусті приміщення для голосування.  

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройдуть у неділю, 25 жовтня. Обиратимуть депутатів місцевих рад сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах, а також міського голову Києва та голів майже усіх міст, сіл і територіальних громад.

Офіційний старт виборчого процесу  5 вересня.

Закон і Бізнес