Закон і Бізнес


Чи можуть через карантин перенести місцеві вибори розповіли в МОЗ


17.08.2020 15:53
3046

Перенесення місцевих виборів можливе в тому випадку, якщо більше 50% території країни буде в «червоній» зоні епідемічної небезпеки розповсюдження COVID-19.


Про це журналістам повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає «Закон і Бізнес».

 «Якщо 50% території буде в «червоній»зоні, то це буде підставою для того, щоб серйозно задуматися про доцільність проведення масових заходів, в тому числі і виборів»,  — сказав В. Ляшко.

Водночас, за словами заступника міністра, в МОЗ зробили прогноз, що якщо в Україні протягом жовтня будуть реєструвати щодня 2 тисячі випадків на добу і якщо це буде рівномірно по території країни, то система охорони здоров'я впорається.

«Зазвичай жовтень  — це місяць початку сезону захворювань на грип та ГРВІ. Але рік у рік по-різному починається — чи буде це жовтень, або листопад, на жаль, ми чітко прогнозувати не будемо. Все буде видно на початку жовтня, в середині жовтня»,  — додав В.Ляшко.

За словами, вже прописана процедура як захистити від COVID-19, тих, хто буде приходити додому збирати голоси. Зараз відпрацьовуються питання як голосувати тим, хо знаходиться на самоізоляції, в зв'язку з тим, що контактував з хворими на коронавірус.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня.

Закон і Бізнес