Закон і Бізнес


«Спрощенці» першої - другої груп звільняються від сплати єдиного податку на час відпустки


17.08.2020 13:57
2587

На період відпустки підприємці-«спрощенці» звільняються від сплати єдиного податку, якщо останній не веде свою діяльність у цей період.


Про це «ЗіБ» повідомили в ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Повідомляється, що підприємці-платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на час відпустки.

Щоб скористатись правом на відпустку платникам необхідно подати до територіального органу ДПС заяву у довільній формі, в якій зазначити період запланованої відпустки. Відповідно до норм Податкового кодексу така відпустка надається один раз на рік, протягом одного календарного місяця.

З метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів заяву щодо періоду щорічної відпустки необхідно подавати до початку відпустки.

В ДПС звернули увагу, що на період відпустки підприємці не звільняються від сплати єдиного соціального внеску, який необхідно сплатити в розмірі не менше мінімального страхового платежу – 1039,06 гривень.

Крім того, якщо під час відпустки підприємець отримує дохід, то йому доведеться сплатити єдиний податок, адже отримання коштів є підтвердженням ведення господарської діяльності.

Закон і Бізнес