Закон і Бізнес


Чоловік із вимогами


№35 (1489) 25.08—31.08.2020
2432

Щоб отримати бажане рішення, громадянин вирішив розповісти суспільству, яка жахлива Феміда. Але в суді не зрозуміли такого наміру й замість того, щоб піти назустріч, поскаржилися на втручання.


На початку серпня голова Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Наталя Самоткан звернулася до Вищої ради правосуддя (№3762/0/6-20). Скаржилася, що приватна особа почала висувати їй ультиматуми.

Потерпілий у кримінальному провадженні зажадав довідатись, якими є «вихідні номери та дати скерування судом до адміністратора реєстру електронних копій рішень судді». Щоправда, його цікавість стосувалася не Н.Самоткан, а її колеги. Також чоловік забажав почитати клопотання, що їх писали поліція та слідчі, а також ухвали.

До свого запиту громадянин додав публікацію власної статті, в якій він у зневажливій формі висловлювався про законницю. При цьому чоловік був потерпілим у провадженні, яке вона розглядала, і жадав отримати рішення на свою користь.

Прочитавши вимоги, очільниця установи відразу написала до ВРП. Вона стверджує, що такі заяви свідчать про палке бажання втрутитись у рішення й нав’язати власні уявлення про справедливість. Н.Самоткан просить ужити заходів, щоб захистити працівників суду від безпардонного втручання.