Закон і Бізнес


Досьє чи життя


№33-34 (1487-1488) 15.08—24.08.2020
2113

Проти адвокатів застосовують інформаційний терор, прямі погрози та шантаж. Участь у прес-конференції, присвяченій цій темі, взяв партнер Barristers.


Захід «Неприпустимість тиску на адвокатів через їх професійну діяльність» відбувся у Раді адвокатів Одеської області.

Керуючий партнер АО «Домінанта» Віталій Грицик розповів, що зазнав шаленого тиску, який зараз чиниться на нього та компанію. «Я отримую прямі погрози — і телефоном, і безпосередньо. Смітникові інтернет-ресурси завалені фейковими публікаціями про начебто ошуканих нашим об’єднанням клієнтів, і все це пов’язано лише з однією справою», — наголосив В.Грицик.

Небезпечною тенденцією, що підриває основи адвокатури та позбавляє громадян права на захист, назвав такі події голова РАУ Одеської області, заслужений юрист України Йосип Бронз. Він зазначив, що такі прояви стосовно колег треба негайно оприлюднювати.

Партнер Barristers, голова одеського відділення Асоціації адвокатів України Денис Пономаренко нагадав про кримінальну відповідальність за перешкоджання правомірній діяльності захисника, а особливо погрози на адресу адвоката у зв’язку з його професійною діяльністю.