Закон і Бізнес


Час для натхнення


№33-34 (1487-1488) 15.08—24.08.2020
2789

Тривалий карантин дав час правникам для того, аби активніше висловлювати свої думки, зокрема, на сторінках «ЗіБ». А їхнім колегам — знайомитися із корисними публікаціями. Поглянемо, якими виявилися результати такої комунікації.


Звісно, що у перший місяць весни найбільше уваги правничої спільноти були прикуті до невідомого раніше — обмежувальним заходам та відповідному нормативному регулюванні роботи в новій реальності. Як наслідок, перша ж публікація на цю тему («У пошуках балансу», №13) привернула увагу рекордної кількості читачів — майже 70 тис. Її автори — Андрій Гвоздецький та Дмитро Шагірманов з ADER HABER — звернули увагу, що під час карантину в законну силу не вступить жодне судове рішення.

Наразі вони і є поточними лідерами нашого IV конкурсу «Читацьке визнання». А на другу позицію вийшов адвокат Андрій Леонов. Його стаття «Утручання в приватне» (№14) стосувалася питання, як довести, що протокол огляду мобільного телефону чи комп’ютера є недопустимим доказом.

Третю позицію і лідерство у номінації «Найпопулярніший автор у мантії» продовжує утримувати суддя Великої палати Верховного Суду Наталія Антонюк. У статті «Підстави під грифом таємності» (№11—12) вона проаналізувала висновки ВС щодо відкриття матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій у порядку ст.290 Кримінального процесуального кодексу.

Нагадаємо, що підсумки конкурсу редакція підіб’є наприкінці року. Тож є ще багато часу для того, аби добитися визнання читачів «ЗіБ». Тим більше, що і судова практика і нове законодавство завжди дають привід для цього.