Закон і Бізнес


Далі буде: анонс правових подій тижня 10 — 14 серпня 2020 р.


10.08.2020 09:06
2590

Вища рада правосуддя розгляне питання про звільнення суддів, а дисциплінарні палати — скарги на служителів Феміди. У Києві відкриється Banking&Compliance 2020 A2B Forum. Також пройдуть семінари для суддів і адвокатів від АПУ, ААУ і Вищої школи адвокатури


10 серпня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

У порядку денному — 6 дисциплінарних справ та 9 висновків щодо відкриття дисциплінарних справ чи відмову в їх відкритті за новими скаргами.

Онлайн-обговорення «Недофінансування судів v. ефективне правосуддя: є проблема, потрібне вирішення»

Його організовують комітет з процесуального права та регіональні відділення Асоціації правників України. Ітиметься про вплив недофінансування на здійснення правосуддя, а також про шляхи виправлення ситуації.

Онлайн-вебінар «Особливості охорони прав на комп’ютерні програми».

Захід призначений для підвищення кваліфікації адвокатів Черкаської області.

11 серпня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

Один суддя очікує переведення, а інший — відставки. Також Рада розгляне дві справи щодо наявності підстав для притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Онлайн-трансляція «Порушення адвокатом основних принципів адвокатської етики».

Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про загальні засади застосування дисциплінарної відповідальності за порушення Правил адвокатської етики, про види дисциплінарних стягнень тощо.

Відбудеться вебінар з підвищення кваліфікації для адвокатів Волинської області.

Він буде присвячений доказам і доказуванню в господарському судочинстві, а також новелам цивільного процесуального законодавства та їх впливу на судову практику.

12 серпня

Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Заплановано вивчити 3 дисциплінарні справи та розглянути 38 скарг на наявність підстав для відкриття нових.

У Вищій школі адвокатури запропонують вебінар «Побудова успішного захисту в сімейних спорах».

Ітиметься про роль первинної консультації з клієнтом задля її ефективності та етапи підготовки до побудови стратегії захисту.

13 серпня

Засідатиме Вища рада правосуддя.

Вона розгляне 3 заяви суддів про відставку, а також питання про звільнення одного судді за вчинення дисциплінарного проступку.

У Вищій школі адвокатури можна прослухати курс «Механізми захисту прав державного службовця».

Спікери розкажуть про нюанси дисциплінарних проваджень щодо проходження державної служби, особливості розгляду справ у порядку адміністративного судочинства та судову практику з проблемних питань.

Розпочнеться двотижневий всеукраїнський онлайн-форум «АРМА 2020: розшук та менеджмент активів».

Основною метою заходу є експертне обговорення питань поточного стану реалізації механізмів виявлення, розшуку та управління активами в Україні.

14 серпня

У Києві відкриється Banking & Compliance 2020 A2B Forum.

Захід, який організовує Асоціація адвокатів України, поєднає як форму онлайн, так і живе спілкування представників бізнесу, фінансових установ та правників.

Онлайн-курс «Особливості підстав проведення НС(Р)Д та визнання недопустимими їх результатів».

Спікер Вищої школи адвокатури висвітлить питання недопустимості доказів, здобутих у результаті проведення негласних (слідчих) розшукових дій, зокрема втручання у приватне спілкування, а також проаналізує судову практику щодо недопустимості отриманих доказів у результаті проведення НС(Р)Д.

15 серпня

Транслюватиметься вебінар «Забезпечення права на охорону здоров’я під час затримання та перебування в місцях несвободи».

Слухачі курсу, який пропонує Вища школа адвокатури, дізнаються про необхідні дії адвоката під час надання допомоги в забезпеченні права на охорону здоров’я затриманого.

Закон і Бізнес