Закон і Бізнес


Авіаперевізники тепер платитимуть збір за кожного пасажира


07.08.2020 15:03
2049

Всі суб'єкти авіаційної діяльності віддтепер зобов’язані платити державні збори за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України.


Закон від 13.07.2020 №759-IX «Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення механізму справляння державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України» напередодні було оприлюднено в газеті «Голос України», він набирає чинності наступного дня після опублікування, повідомляє «Закон і Бізнес».

Законом встановлено ставку державного авіаційного збору за кожного пасажира, який буде літати в межах України, в розмірі $ 0,5, на міжнародних рейсах — $ 2. За кожну тонну вантажу в межах України збір складе $ 2,5, а в разі здійснення міжнародних перевезень з/до України — $ 10. 

В разі здійснення перевезень вищих посадових осіб та офіційних делегацій України та інших держав; товарів гуманітарної допомоги з/до України згідно з актами Кабінету Міністрів України; пасажирів, які належать до категорії осіб,  звільнених від сплати зборів згідно із законом;  дітей віком до двох років; транзитних пасажирів збори не справляються. Також збори не справляються під час виконання польотів, пов’язаних із забезпеченням проведення робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха, авіаційних та інших подій, санітарних авіарейсів (у тому числі перевезень тіла (останків, праху) померлого).

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення механізму справляння державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України» 13.07.2020.

Закон і Бізнес