Закон і Бізнес


Документи на стипендію ВРУ для молодих учених прийматимуть до кінця місяця


05.08.2020 16:21
2090

Термін подання документів претендентів на отримання іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук продовжено.


Як повідомили «ЗіБ» в Міністерстві освіти і науки України, відповідний лист було розіслано проректорам з наукової  роботи закладів вищої освіти, директорам наукових установ та підприємств.

Рішення про продовження терміну прийому документів у зв'язку з карантином раніше прийняв Комітет ВРУ з питань освіти, науки та інновацій.

Клопотання про висунення претендента готує наукова установа, ЗВО або підприємство і разом з матеріалами подає до МОН або за підпорядкуванням до НАН, галузевих академій, відповідних центральних органів виконавчої влади. Зазвичай це треба зробити до 30 квітня, однак цього року кінцевий термін – 31 серпня.

Документи претендентів мають бути оформлені згідно з Інструкцією. Окрім того, необхідно подати 10 брошурованих примірників анотації подання.

МОН приймає документи за адресою: кім. 201 в, бульвар Тараса Шевченка, 16, м. Київ, 01601, Міністерство освіти і науки України.

ВРУ щороку призначає до 30 іменних стипендій для молодих учених – докторів наук. Переможці конкурсу щомісяця отримують виплати у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня року отримання стипендії.

Цього року стипендії розміром 10 510 грн отримують 30 науковців.

Закон і Бізнес