Закон і Бізнес


Адвокатський гаплик


№32 (1486) 08.08—14.08.2020
12875

Коли не вистачає аргументів для захисту можна використати перевірені клініками пластичної хірургії та виробниками косметики методи впливу. Наприклад, пояснити жінці, що вона недостатньо гарна.


Ірина Цимбал з Дарницького районного суду м.Києва розглядала справу про недотримання правил дорожнього руху, що спричинило трагічні наслідки. Підозрюваний вдруге прогуляв засідання, як і його адвокат, тож, аби не гаяти часу й забезпечити явку підозрюваного на наступне слухання, суддя прийняла ухвалу про привід порушника.

Адвокатів підозрюваного розлютило таке рішення. Вони голосно ображали служительку Феміди в коридорі, висловлюючи невдоволення її зовнішнім виглядом. Також захисники вказали на низьку кваліфікацію судді й пообіцяли звільнити її з посади.

Один із правників висловився максимально лаконічно, повідомивши законницю про крах її кар’єри: «Тобі гаплик». Він також пообіцяв зібрати проти неї майдан. А ще один адвокат спробував зачинити помічницю судді в кабінеті. Причому інцидент відбувався при свідках, зокрема в присутності працівника судової охорони.

Пристрасті захисників і нездорова одержимість роботою налякали суддю. Вона звернулася до голови Вищої ради правосуддя (№3537/0/6-20), аби адвокатів приструнчили й вони припинили перешкоджати судді виконувати свої обов’язки. І.Цимбал нагадала, що вже зверталася до Генерального прокурора з аналогічними вимогами.

Закон і Бізнес