Закон і Бізнес


Підозрілий подарунок


№32 (1486) 08.08—14.08.2020
3021

Одного літнього ранку Феміда мало не стала жертвою непроханої благодійності. Саме таким словом назвали молодики свій запакований подарунок, намагаючись пронести його до храму справедливості. Проте там відкривати презент не забажали.


Голова Крюківського районного суду м.Кременчука Полтавської області Іван Дядечко звернувся до Вищої ради правосуддя (№3563/0/6-20) та Офісу Генерального прокурора по захист. Причиною став інцидент, який стався наприкінці липня.

До суду спробували зайти молодики з ящиком. Працівники поліції зацікавилися, що несли хлопці, і зупинили їх. Особи пояснили, що вони кур’єри, які доставляють «посилку від активістів». А що в ній, їм не відомо. Один із хлопців пробував пояснити, що це «благодійна допомога».

Керівництво установи відмовилося від подарунка, припустивши, що в тому ящику є щось для дискредитації суддів. Поліція також стала на захист суду від непроханої «благодійної допомоги».

І.Дядечко у своєму зверненні переконує, що такі подаруночки від невідомих можуть свідчити про бажання втрутитись у діяльність правосуддя чи підмочити його репутацію. Тому чоловік попросив ужити всіх доступних заходів, аби убезпечити Феміду від такої «благодійності».