Закон і Бізнес


В НААУ з’ясували яких студентів адвокати беруть на практику


04.08.2020 13:37
2561

Для адвокатів при розгляді кандидатур студентів, які претендують на проходження практики, важливим є мотиваційний лист поряд із резюме. А от на якому курсі навчається студент значення не має.


Комітет з питань юридичної освіти НААУ провів онлайн-обговорення за результатами реалізації першого етапу проекту «Практика онлайн», повідомляє «Закон і Бізнес».

Зазначається, що перший етап проекту спрямований на пошук адвокатів і пюридичних компаній, які бажали надати студентам можливість пройти практику в умовах карантинних обмежень. Взяти в ньому участь зголосилися 55 адвокатів, адвокатських бюро та об’єднань. Аби полегшити процес пошуку практикантів,  Комітет з питань юридичної освіти НААУ створив для учасників анкету.

Як виявилося, для переважної більшості адвокатів рік навчання студента значення не має: вони готові починати співпрацю з першого курсу. Більше того, якщо йдеться про магістрантів, то 87,3% адвокатів готові приймати на практику осіб, які мають диплом бакалавра не за юридичною спеціальністю, але успішно склали ЄВІ/ЄФВВ та зараз навчаються на магістратурі за юридичними спеціальностями («Право» чи «Міжнародне право»). Учасники обговорення пояснили це тим, що для багатьох спеціалістів-практиків у порівнянні з теоретичною підготовкою більше значення мають мотивація студентів, їхня здатність швидко вчитися в процесі роботи, а також особисті ділові якості.

Найбільш популярними іноземними мовами виявилися англійська, французька та російська, однак більшість адвокатів або не вважає володіння іноземними мовами обов’язковим, або розглядає відповідний факт лише як перевагу.

Найбільш затребуваними сферами спеціалізації виявилися цивільне право та процес, сімейне право, кримінальне право та процес, адміністративне право та процес, а також спадкове право. При цьому для 43,6% респондентів конкретна юридична спеціальність («Право» чи «Міжнародне право»), за якою навчається студент, значення не має.

Для більшості адвокатів не є важливим середній бал академічної успішності, однак, знов-таки, має значення мотивація потенційних практикантів, а тому мотиваційний лист поряд із резюме більшість респондентів зазначила серед документів, що повинні бути надані для розгляду кандидатур претендентів на проходження практики. У зв’язку із цим, учасники дискусії порадили студентам якомога уважніше ставитися до складання відповідних документів.

Детальніше з результатами анкетування можна ознайомитися в Додатку до Бюлетеня Комітету з питань юридичної освіти НААУ за ІІ квартал 2020 року.

Закон і Бізнес