Закон і Бізнес


Як організувати навчання в період карантину: рекомендації МОЗ


31.07.2020 18:15
3431

З 1 вересня до закладів освіти допускатимуть лише у масках або респіраторах, водночас на заняттях маски можна буде не використовувати.Педагоги зможуть проводити уроки на відкритому повітрі.


Про це йдеться в Постанові Головного державного санітарного лікаря  від 30.07.2020 №42 «Про тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19», повідомляє «Закон і Бізнес».

Рекомендації розроблені для закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти. 

Персонал закладів освіти, згідно рекомендацій, допускається до роботи за умови використання респіратора або захисної маски, в у тому числі виготовлених самостійно після проведення термометрії безконтактним термометром. Не допускаються працівники із ознаками гострого респіраторного захворювання або з температурою понад 37.2 °С.

Усі працівники закладу забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів.

Забороняється допуск до закладу освіти батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.

Перед початком занять вчителі проводять опитування учнів щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби. В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, ученя мають тимчасово ізолювати в спеціально відведеному приміщенні закладу, поінформувати батьків та прийняти узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров’я.

Вхід до приміщень закладу освіти дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов’язковим. На вході до всіх приміщень закладу організовуються місця для обробки рук антисептичними засобами. 

Пересування учнів між навчальними кабінетами, аудиторіями повинно бути мінімізованим.   Також рекомендується за можливості забезпечити проведення занять з окремих предметів на відкритому повітрі.

Нагадаємо, загальнонаціональний карантин, встановлений через пандемію COVID-19, продовжено  до 31 серпня 2020 року. З 1 серпня залежно від епідемічної ситуації в кожному з регіонів встановлюватиметься один з чотирьох рівнів епідемічної небезпеки – «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний».

Закон і Бізнес