Закон і Бізнес


Готель на хвилях


№31 (1485) 01.08—07.08.2020
2729

Біля берегів французької Бретані з’явився плавучий екоготель із прозорим дном і сонячними батареями. Такі номери класу люкс забезпечать не тільки комфортне перебування, а й можливість усамітнитися сім’єю або з друзями.


З вікон готелю відкривається панорамний вид на океан, а скляне дно дозволяє стежити за підводним світом. Спочатку концепція такого закладу виникла у фільмі про Джеймса Бонда «Шпигун, який мене любив» 1977 року. Ним і надихнулися творці Anthénea.

Перший відкрився в порту Требурден, на березі Бретані. Зовні встановлено 5 сонячних батарей, енергія від яких забезпечує життєдіяльність капсули, що вміщує до 12 чоловік. До послуг гостей також ванни з морською водою й окремі кухні, повідомляє Lonelyplanet.

Планується, що починаючи з весни 2021 року відкриється ще кілька подібних екоготелів, коли пандемія піде на спад і міжнародне авіасполучення поновиться.

Ніч у номері на двох обійдеться в €290.

Раніше повідомлялося, що в Амстердамі стало популярним зводити цілі житлові райони на воді, щоб компенсувати брак житла на суші.