Закон і Бізнес


Адвокатам відшкодують витрати на захист від COVID-19


30.07.2020 17:19
2915

Адвокатам, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, відшкодують витрати на придбання медичних масок та захисних рукавичок, а також у випадку надання БПД особам, у яких виявлено інфекційну хворобу.


Кабінет Міністрів ухвалив постанову від 29.07.2020 № 660 «Деякі питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу», повідомляє «Закон і Бізнес».

Постановою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

Зокрема, документ доповнили підпунктом, який передбачає відшкодування витрат на придбання медичних масок, захисних рукавичок у разі надання правової допомоги під час карантину. 

«Документами, що підтверджують витрати з придбання засобів індивідуального захисту, є розрахункові документи відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а в разі надання правової допомоги особі, у якої виявлено інфекційну хворобу, — також відповідна медична довідка про наявність такої хвороби», — йдеться в документі.

Також згідно постанови, оплата послуг адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, здійснюється на підставі доручень, виданих центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, та актів надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до Порядку оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, і Методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. № 465, в редакції, що діяла на день подання адвокатом акта надання безоплатної вторинної правової допомоги до відповідного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Постанова набирають чинності з дня офіційного опублікування.

 

Закон і Бізнес